Adoptie-gerelateerde onderwerpen

Regelmatig word ik benaderd door (jong)volwassenen die zijn geadopteerd en hun adoptie-verhaal aan mij kwijt willen. Ze lopen rond met vragen over hun afkomst, identiteit en over de gang van zaken rondom de adoptieprocedure. Sommigen hebben het vermoeden dat het rondom hun adoptie niet “correct” is gegaan. Vooral na het rapport van de Commissie Joustra over interlandelijke adoptie hebben veel geadopteerden (nog meer) vraagtekens bij de juistheid van de gegevens in hun adoptiedocumentatie. Ook krijg ik vragen over de mogelijkheden rondom identiteits(herstel) en het zoeken naar biologische familieleden in het land van herkomst of door middel van DNA onderzoek. De geadopteerden die mij hebben benaderd ervaren het als zeer prettig om advies en ondersteuning te krijgen bij het beantwoorden van hun afstammingsvragen, want het kan een behoorlijk heftig proces zijn.

Loop jij ook rond met vragen over jouw adoptie? Ben jij bezig met waarheidsvinding maar weet je niet waar je moet beginnen?

Je hoeft niet in je eentje op onderzoek uit. Ook al is je hulpvraag misschien nog niet helemaal duidelijk, samen kunnen we wel in kaart brengen wat je wensen en behoeften zijn.

Deze hulpdienst kost je niets!

Ook zijn er maatschappelijke instellingen die mij benaderen voor advies en ondersteuning bij cliëntondersteuning als het gaat om adoptie-gerelateerde vragen. Krijg jij begeleiding via een instelling en wil je een gesprek met mij samen met je begeleider erbij? Ook dat kan.

Meer informatie over adoptie-gerelateerde zaken kun je hier vinden:

» Informatie: Inzage adoptiedossier
» Blogartikel: Identiteitsherstel en adoptie.
» Onderzoek: Adoptiezaken Indonesië.
» De informele aansprakelijkstellingsprocedure: Ministerie niet aansprakelijk.

Niet adoptie-gerelateerde onderwerpen

Daarnaast krijg ik vragen van geadopteerden over juridisch gerelateerde onderwerpen, met name op het gebied van uitkeringen (bijstand en/of in verband met ziekte en arbeidsongeschiktheid), re-integratie naar werk en gemeentelijke voorzieningen (WMO). Geadopteerden die mij benaderen hebben bijvoorbeeld problemen met de gemeente of het UWV. Ze vinden het prettig om met iemand te spreken hierover die goed bekend is met adoptie-gerelateerde zaken, mede vanwege het feite dat ik zelf geadopteerd ben.

Heb jij ook vragen of problemen rondom je uitkering? Dan kan je mij contacteren. Mijn advies is kosteloos en vrijblijvend. Voor daadwerkelijke hulp, zoals procesvertegenwoordiging in een juridische zaak, vraag ik wel een kostendekkend bedrag. Dit is in overleg en afhankelijk van je inkomen.

Eventueel kun je je vraag over je uitkering, specifiek gerelateerd tot ziekte en arbeidsongeschiktheid ook stellen via de facebookpagina die ik in het leven heb geroepen voor personen die in een soortgelijke situatie zitten. Het is een besloten groep gekoppeld aan de pagina OJAU's Juri-schrijfsels, voor mensen die vanwege hun fysieke en/of psychische beperking(en) problemen ondervinden rondom een uitkering of op het werk, en/of bij re-integreren. Overigens is deze groep niet specifiek voor geadopteerden.

» Facebookgroep: Arbeidsongeschiktheid & Ziekte.
» Andere Juridische weetjes: Verzamelpagina. 

Ook kun je bij mij terecht voor advies en/of ondersteuning met betrekking tot andere onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan problemen op het werk (Arbeidsrecht) of als je te maken hebt met justitie (Strafrecht) of als het gaat om zaken die bepaalde grondrechten/mensenrechten raken. Als het echter gaat om Personen- en familierechtelijke onderwerpen, zoals scheiding, omgangsrecht en alimentatie, dan kun je helaas niet bij mij terecht.

Terug naar beginpagina