Betaalbaar

Wij willen betaalbaar zijn voor iedereen. Vanuit onze werkervaring hebben wij gezien dat juridisch advies niet altijd toegankelijk is voor personen. Juist door de prijs. Een advocaat is vrij zijn uurtarief vast te stellen. Een uurtarief van hoger dan € 120,- (incl. BTW) is geen uitzondering en waar die hoge tarieven op gebaseerd zijn, is voor veel mensen niet altijd even inzichtelijk. Kwaliteit hoeft namelijk niet duur te zijn. Goedkoper juridisch advies is echter vaak alleen weggelegd voor personen met een laag inkomen.

Wij zijn er ook voor die persoon voor wie een advocaat te duur is maar ook niet in aanmerking komt voor door de overheid gesubsidieerde juridische hulp, en geen aanspraak kunnen maken op een rechtsbijstandverzekering.

Toegankelijk

Wij maken gebruik van de moderne communicatiemiddelen. U kunt bellen, e-mailen met ons, chatten, video bellen, Whatsappen. Wij hebben doorgaans geen wachtlijsten en uw vraag wordt zo snel mogelijk opgepakt. Wij hebben geen vaste kantooruren. Juridische hulp wordt ook geboden wanneer het noodzakelijk is op andere momenten van de week, zoals in de avonduren of in weekend. Zelfs als u in het buitenland verblijft maar in Nederland te maken heeft met een juridisch kwestie, kunnen wij u van dienst zijn. Soms is het lastig om vanuit het buitenland contact te leggen met de organisatie of uitkeringsinstantie waar u een juridisch conflict mee heeft. Dit kan bijvoorbeeld komen door het tijdsverschil. Hoe prettig is het dan om ondersteuning te krijgen vanuit Nederland en dat u niet perse naar een locatie of kantoor hoeft te komen. Soms is snelle actie gebaat of heeft u met spoed juridisch advies nodig. Altijd fijn als u dan zo snel mogelijk wordt geholpen.

Ook toegankelijk zijn onze blogartikelen. Wij schrijven over diverse juridische onderwerpen die voor iedereen interessant kunnen zijn. Wilt u op de hoogte gehouden over wanneer wij weer een nieuw blogartikel hebben? Like dan onze Facebook pagina.

Overzichtelijk

Er is zoveel informatie te vinden op internet maar soms is er teveel en is het te algemeen waardoor u niet die informatie vindt specifiek gericht op uw persoonlijke situatie. Wij bieden u in één oogopslag, en niet verspreid over allerlei informatiebronnen, alle (juridische) informatie toegespitst op uw specifieke situatie waar u verder mee kunt zonder dat u direct een dure advocaat hoeft in te schakelen. En misschien zijn andere mogelijkheden dan enkel juridische mogelijkheden beter voordehand liggend, ook hierover kunnen wij u adviseren.

Wij hoeven geen statig duur kantoorpand te betalen, (bijna) alles verloopt online. Dit scheelt kosten, kosten die wij dus ook niet hoeven terug te verdienen via u. Professionele juridische hulp hoeft lang niet altijd duur te zijn.

Eerlijk en betrouwbaar

Soms is het al snel duidelijk wat uw kansen al dan niet zijn in een zaak. Soms is het zonde om de zaak voort te zetten of om een gerechtelijke procedure op te starten. Echter, vanuit onze werkervaring hebben wij het vaak genoeg voorbij zien komen dat een zaak wél onnodig lang wordt voorgezet. Dit kost u niet alleen onnodig veel tijd, maar ook uw geld. Als wij na een haalbaarheidscheck van mening zijn dat er echt geen positief (financieel) resultaat kan worden behaald, dan adviseren wij over eventuele andere mogelijkheden. Het is altijd beter om nog meer (pijnlijke) situaties te voorkomen.

OJAU is geen advocatenkantoor. Dus niet een advocaat maar een jurist zal u helpen. Het verschil tussen een advocaat en jurist zit hem niet in de kwaliteit die afgeleverd wordt of in de opleiding, beiden zijn namelijk universitair geschoold en mogen zich 'meester in de rechten' noemen (mr of LL.M, Master of Laws). Echter, een jurist kan niet in alle juridische zaken bijstand verlenen. Voor heel veel juridische geschillen is bijstand van een advocaat echter helemaal niet nodig, voor bepaalde zaken dus wel. Verder kan een advocaat zich beroepen op het verschoningsrecht. Maar als die situatie zich dient voor te doen, dan is er meestal sprake van iets bijzonders. Kijk hier voor informatie voor welke juridische geschillen u verplicht bent om een advocaat in te schakelen als u daadwerkelijk wilt gaan procederen.