Medicinale cannabis wordt steeds populairder en wordt in steeds meer landen of staten van landen legaal. Het is al veel langer bekend dat cannabis een groot aantal medische klachten kan verminderen en verzachten.

Echter is cannabis (wiet) nog steeds een beetje taboe omdat je er ook gewoon plezier aan kunt beleven door er stoned of high van te worden. Echter is de ontwikkeling van medicinale cannabis al zo ver dat er wietplanten zijn die niet het stoned of high gevoel geeft, maar wel een zeer sterke medicinale werking hebben. Je kunt natuurlijk ook binnen of buiten je eigen medicinale wietplant kweken.

Er bestaan verschillende merken die zich volledig richten op de medicinale werking van cannabis. Deze breeders zijn bijvoorbeeld Medical Seeds, CBD Crew of All-in Medicinal Seeds. Ook is er veel keuze uit soorten die een bepaalde medicinale werking hebben, op deze manier kun je ook kiezen wat je lekker of prettig vindt.

De medicinale werking van Indica en Sativa

Indica is een hoofdsoort en heeft bepaalde eigenschappen. Na het gebruik van een indica wietsoort krijg je een stoned, ontspannen gevoel wat voornamelijk voelbaar is in je lichaam. Dit gevoel ontstaat omdat de werkzame stof THC, deze stof heeft een spier ontspannende werking en is dus zeer werkzaam tegen spierpijn die veroorzaakt wordt door MS en bijvoorbeeld Parkinson. Ook chronische pijnen zoals reuma en artritis worden verzacht door de indica wietsoort. De indica werkt ook erg goed bij slaapproblemen en angst. Ze noemen zware indica soorten ook wel ‘couch lockers’, dat wil zeggen dat ze je zo ontspannen maakt dat je het liefst blijft zitten. Bekijk meer over sativa, indica en ruderalis.

Sativa is ook een hoofdsoort en wordt ook regelmatig gekweek als medicinale cannabis. Ook deze sativa soorten hebben altijd wel een medicinale eigenschap. Sativa wietsoorten zijn na gebruik voornamelijk voelbaar in het hoofd en veel minder in het lichaam. Deze soort werkt goed tegen bijvoorbeeld misselijkheid wat kan ontstaan door o.a. chemotherapie. Ook kan de sativa prima ingezet worden als je niet makkelijk of slecht eet, tegen een depressief gevoel of migraine. De sativa is een grote plant met lange bladvingers en geeft je in bijna alle gevallen verbetering in geestelijke klachten.