Postpakketjes van overzee

Op zaterdag 18 januari vond de boekpresentatie van mijn boek “Postpakketjes van Overzee” plaats in Den Haag, met uitreiking eerste exemplaar. Uiteraard in beeld gevangen en in een notendop vastgelegd.

De dag zou niet compleet zijn zonder deze geweldige opkomst. Ik was best wel verrast daardoor, het voelde voor mij als erkenning. Familie, vrienden, en uiteraard ook ‘Mijn Roots’, de stichting namens welke ik als juridisch belangenbehartiger de strijd met het ministerie ben aangegaan in deze kwestie, waren aanwezig. Maar ook geadopteerden uit Indonesië en uit andere landen, vertegenwoordigers van andere landspecifieke belangenorganisaties voor rootszoeken (Colombia, Bangladesh, Korea, Ethiopië), adoptieouders, enkele co-workers en andere belangstellenden uit allerlei delen van Nederland, en zelfs vanuit Duitsland en België. Ik waardeer het enorm, dat ze allen voor mij zijn gekomen. Fijn die positieve aandacht, support, en wat lief al die cadeautjes. Na afloop een vermakelijke en smakelijke afsluiting met Indonesische tint! Kortom, een fantastische middag en avond om op terug te kijken.

Op 23 februari 2020 vond de boekpresentatie plaats in Antwerpen. Net als in Den Haag, een geweldige opkomst met een mix van vrienden, geadopteerden uit Indonesië, Roemenië, Libanon, Korea, China, Ethiopië en Colombia, binnenlands geadopteerden, studenten die onderzoek doen, adoptieouders en andere geïnteresseerden! Wel een iets ander programma dan in Den Haag, want uitreiking van het eerste exemplaar kan natuurlijk niet meer. Wel de aankondiging dat we gaan starten met een Engelse versie. Welk land voor een boekpresentatie volgt!

Filmpjes ter beeldvorming

Tijdens de boekpresentatie heb ik twee filmpje getoond waarin ik de gasten heb meegenomen in mijn belevingswereld en in de realiteit. Na het lezen van mijn boek kunnen de fragmenten vast (nog) beter te plaatsen zijn. Via deze link zijn de filmpjes te zien.

Boek bestellen

Het onderzoek dat ik heb verricht naar de rol van de Nederlandse overheid rondom gelegaliseerde kinderhandel in adoptie van kinderen uit Indonesië, in de periode tussen 1973 en 1984, is nu op toegankelijke wijze in boekvorm vastgelegd. Het is een weergave van waargebeurde zaken, een keiharde realiteit (helaas), met mijn juridische en persoonlijke visie op rechtvaardigheid. Voor mij een enorme mijlpaal, een eigen boek. Er is veel gebeurd sinds dat ik met het onderzoek ben gestart en in samenwerking met stichting Mijn Roots, de Nederlandse Staat aansprakelijk heb gesteld in september 2017. Meer lezen hierover kan hier: alle media publicaties erover op een rij.

De opbrengst van het boek is voor verder onderzoek naar waarheidsvinding rondom adopties uit Indonesië en om het afstammingsrecht tot gelding te laten maken. Voor de geadopteerden én de biologische ouders die hun kind hebben verloren.

Lees hier de recensies.

» Klik hier om het boek te bestellen

*Boekpresentatie, Postpakketjes van overzee, te Antwerpen*Wat kan ik meer zeggen dan dat het wederom een prachtige...

Geplaatst door Dewi Deijle op Zondag 23 februari 2020

Wie mijn boek ondertussen uit heeft, heeft ook kunnen lezen dat ik goed contact heb met Van Nispen van de SP over de...

Geplaatst door Dewi Deijle op Woensdag 12 februari 2020

Vandaag was mijn boekpresentatie van mijn boek “Postpakketjes van overzee”. Ik heb het geprobeerd, maar ik kan nu echt...

Geplaatst door Dewi Deijle op Zaterdag 18 januari 2020

https://www.facebook.com/100000228717639/posts/3628378113846443/?d=n

Het was een hele kluif maar met trots mag ik mijn boek presenteren! It was difficult to accomplish, but I am proud to...

Geplaatst door Dewi Deijle op Dinsdag 5 november 2019