[Momenteel is er bij OJAU geen stageplaats beschikbaar of mogelijkheid voor het uitvoeren van een afstudeeropdracht. Er zijn enkele studenten die nu een afstudeeropdracht voor OJAU uitvoeren. Mocht er weer ruimte zijn, dan zal dat via deze pagina worden gecommuniceerd].

Stage bij OJAU

Wil jij voor ongeveer twee tot drie dagen in de week als stagiair(e) aan de slag bij OJAU-rechtskundig advies, en zit je in het laatste jaar van je HBO of WO rechtenstudie? Lees dan vooral verder, want misschien is dit wel wat je zoekt. 

Je bent welkom als stagiair(e) als je

⇒ Niet tegen onrecht kan.
⇒ Interesse hebt in openbaar bestuur, sociale zekerheid, arbeidsrecht, strafrecht en mensenrechten.
⇒ In een jong en groeiend bedrijf ervaring wil opdoen.
⇒ Graag wil groeien! In werkervaring en op persoonlijk vlak.

Het is belangrijk dat je:
• In ieder geval aantoonbare kennis hebt van het socialezekerheidsrecht, het arbeidsrecht en het strafrecht.
• Kennis hebt van het bestuursprocesrecht en het strafprocesrecht.
• Interesse hebt in grond- kind- en mensenrechten.
• Een radar bent voor belangrijke onderwerpen die leven binnen de maatschappij en (politieke) ontwikkelingen binnen deze onderwerpen.
• Beschikt over goede (juridische) mondelingen en schriftelijke vaardigheden.
• Bij- en hoofdzaken goed kunt onderscheiden.

Afhankelijk van of je een WO of HBO studie doet en in welke richting, zal worden bepaald waar jij je op gaat richten: socialezekerheidsrecht, arbeidsrecht of strafrecht.

Als OJAU stagiair(e) doe je juridische en maatschappelijke werkervaring op in een informele, ambitieuze setting. Je maakt kennis met de politieke lobby en ontwikkelt je ondernemersvaardigheden.

Wat je zoal gaat doen tijdens een stage:
• Relevantie juridische informatie en jurisprudentie verzamelen.
• Ingewikkelde bestuursrechtelijke- en strafrechtelijke procedures en regels, rechten en plichten inzichtelijk maken.
• Statusrapporten maken in bezwaar- en beroepsdossiers.
• Ondersteuning bieden bij het opstellen van juridisch onderbouwde bezwaar- en beroepschriften, klachten en adviezen.

Als er gelegenheid voor is, bijwonen van:
• Hoorzittingen bij een instantie of zitting bij de rechtbank.
• Overleggen met externe partijen waar ik mee samenwerk, zoals het Nederlands Juridisch Comité voor Mensenrechten (NJCM) en de Community tegen Eenzaamheid in Den Haag.
• Commissievergaderingen in de Tweede Kamer

Je stage kan ook inhouden dat je meedenkt en bijdraagt voor allerlei interessante activiteiten. Denk aan:
• In het nieuws en op sociale media actuele en belangrijke nieuwtjes bijhouden over onderwerpen waar OJAU zich mee bezighoudt.
• Schrijven van juridische blogartikelen voor op de website of andere interessante berichten voor op sociale media.
• Organisatorische taken zoals voor workshop-meetings met bepaalde focusgroepen, en/of t.b.v. voor de politieke lobby.
• Ontwikkelen van vlogs.

Verder zijn er mogelijkheden om een afstudeeronderzoek of ander juridisch onderzoek te verrichten. Samen kunnen we bekijken wat jij nodig hebt om aan het einde van je stage je leerdoelen te behalen.

Je bent welkom als je:

Let op: OJAU is géén advocatenkantoor maar een juridisch advieskantoor en procedeert voornamelijk in bestuursrechtelijke zaken. In al deze zaken kunnen allerlei grondrechtelijke, mensenrechtelijke en strafrechtelijke aspecten de revue passeren. Niet alleen procederen, maar OJAU begeleidt bijvoorbeeld ook in klachtenprocedures en bij het doen van aangiftes bij de politie. Daarnaast onderneemt OJAU vele andere activiteiten zoals het organiseren van (online) meeting-workshops. Kortom, het is zeker nooit saai bij OJAU.

Enkele studenten van de universiteit zijn je al voorgegaan. Ze hebben een leerzame stageperiode achter de rug in een informele werksfeer.

Enthousiast?

⇒ Stuur dan een motivatiebrief en CV naar info@ojau.nl.
⇒ Vermeld in je brief waarom jij bij OJAU wil werken of stage wil lopen, wat je kan betekenen en over welke vaardigheden jij al beschikt. Je wordt daarna geïnformeerd over een eventuele uitnodiging voor een oriënterend gesprek.
⇒ Als het om een stage gaat, zet in je brief in welke periode je stage wil/moet lopen en voor hoeveel uur per week.

Wil je eerst nog meer weten over OJAU? Lees dan nog even verder hieronder. Snuffel ook eens rond op de website en de facebookpagina OJAU's Juri-schrijfsels. Wie weet tot ziens!

Over OJAU

Juridisch advies moet voor iedere burger toegankelijk zijn, wat iemands achtergrond, situatie of budget ook is. Het is belangrijk om naar hen te luisteren en hun (rechts)vragen duidelijk in kaart te brengen, zodat burgers met vertrouwen hun eigen keuzes kunnen maken. OJAU ziet de mens achter elk juridisch geschil. Lees hier meer over OJAU.