Stage lopen bij OJAU

Vanaf 13 mei 2019 is er plaats beschikbaar voor één WO of HBO student, met interesse in sociale zekerheid, openbaar bestuur, arbeidsrecht en mensenrechten.

Ben jij:

Een Rechten of SJD student die de mens ziet achter elk juridisch geschil? Ben jij vastbesloten om een zaak tot op de bodem uit te zoeken? Wil je er aan bijdragen om mensen écht verder te helpen, zodat niet alleen het geschil wordt opgelost maar iemand ook het dagelijks leven kan oppakken? En heb je in ieder geval vakken met goed gevolg afgerond in sociale zekerheid, openbaar bestuur en arbeidsrecht?

Of studeer je Marketing en/of Communicatie en ben je ook geïnteresseerd in politiek, maatschappij en mensenrechten? Houd je van uitdagende, veelzijdige klussen en wil je graag helpen meebouwen aan een groeiende onderneming?

Lees dan vooral verder, want misschien is dit wel wat je zoekt!

OJAU staat voor:

Online Juridisch Advies voor U.
Juridisch advies moet voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk zijn. Wat je achtergrond, situatie of budget ook is. Vaak geven mensen aan dat ze het gevoel hebben als een nummertje te worden behandeld of dat ze niet serieus genomen worden door werkgevers, instanties en zelfs soms door advocaten. OJAU werkt anders. Ik neem de tijd om naar mijn cliënten te luisteren, breng hun vragen duidelijk in kaart en maak ingewikkelde teksten begrijpelijk, zodat cliënten met vertrouwen hun eigen keuzes kunnen maken.

Willen cliënten graag langskomen? Uiteraard welkom. In ieder geval is de service- en dienstverlening "op maat" via moderne communicatiemiddelen tot nu toe erg effectief geweest en als prettig ervaren door de cliënten.

OJAU is geen advocatenkantoor maar een juridisch advieskantoor, en procedeert alleen in bestuursrechtelijke zaken en in civiele zaken die lopen bij de kantonrechter.

Wat je gaat doen:

Dat hangt helemaal af van jouw opleidingsniveau en opleiding.

Doe je een (sociaal) juridische opleiding? Denk dan bijvoorbeeld aan:
• Het verzamelen van relevantie juridische informatie en jurisprudentie
• Het analyseren van juridische vraagstukken
• Opstellen van juridisch onderbouwde bezwaarschriften, klachten, beleids- en adviesstukken
• Klantcontact en juridische hulp bieden met een laagdrempelige en toegankelijke opstelling
• Bijwonen van (hoor)zittingen in de zaken van OJAU
• Ondersteuning bieden ten behoeve van de politieke lobby
• Een bijdrage leveren aan netwerkuitbreiding binnen de sociale kaart

Studeer je Marketing en Communicatie? Dan zal je stage gericht zijn op alle marketingactiviteiten voor een groeiende onderneming. Denk aan:
• In het nieuws en op Social media bijhouden en verwerken van actuele en belangrijke nieuwtjes en ontwikkelingen die de onderwerpen waar OJAU zich mee bezig houdt, raken.
• Schrijven van juridische blogartikelen voor op de website
• Organisatorische taken zoals voor meetings met bepaalde focusgroepen en voor de politieke lobby
• Persberichten schrijven
• Optimalisering van zichtbaarheid en vindbaarheid (SEO en social media)
• Ontwikkelen van vlogs

Het kan ook zomaar zijn dat als je een juridische opleiding volgt, evengoed marketing- en communicatieactiviteiten gaat ontplooien. Tegenwoordig kan geen onderneming meer zonder website en social media. Dat geldt ook voor juridische dienstverleners. Online kennis en informatie overdracht is niet meer uit deze samenleving weg te denken. Ook in de juridische wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd.

Afhankelijk van of je een WO of HBO studie doet en in welke richting, zal worden bepaald waar jij je op gaat richten. Samen zullen wij bekijken wat jij nodig hebt om je stage zo succesvol mogelijk te laten verlopen, en zullen wij er naartoe werken dat jij aan het einde van je stage je leerdoelen hebt behaald. Er wordt gekeken naar welke coaching stijl het beste bij jou past.

Je bent welkom als je:

⇒ In een jong en groeiend bedrijf de handen uit de mouwen wil steken
⇒ Interesse hebt in wetten, regels en politiek op het gebied van openbaar bestuur, sociale zekerheid, arbeidsrecht en mensenrechten.
⇒ Blij wordt van het tot op de bodem uitzoeken van zaken.
⇒ Analytisch sterk bent.
⇒ Energie krijgt van het begrijpelijk maken van ingewikkelde (wet)teksten.
⇒ Denkt in mogelijkheden en oplossingen.
⇒ Graag wil groeien! In werkervaring en op persoonlijk vlak.
⇒ Geen carrière bij een advocatenkantoor ambieert.

Als OJAU stagiair(e) doe je juridische en maatschappelijke werkervaring op in een informele, ambitieuze setting. Je maakt kennis met de politieke lobby en ontwikkelt je ondernemersvaardigheden.

Wat OJAU nog meer biedt:

• Gezellige en informele sfeer in het Nomadz kantoor in Den Haag, omgeven met co-workers die in een andere branche werken, en meedoen met de borrels en uitjes
• Op z’n tijd met mij in een andere werkomgeving te werken, zoals een fijn café met werkgelegenheid
• De mogelijkheid om een dag vanuit huis te werken (na een inwerkperiode en als de taken zich hiervoor lenen)
• Een keer mee naar een algemeen overleg in de Tweede Kamer
• Bijwonen van andere overleg met externen waar OJAU mee samenwerkt, zoals het Nederlands Juridisch Comité voor Mensenrechten (NJCM) en de Community tegen Eenzaamheid in Den Haag

Ik ben:

Dewi Deijle. Juriste en eigenaresse van OJAU.
Van mij zal je kwalitatief goede begeleiding krijgen. Ik begeleid en coach ook voor drie onderwijsinstituten HBO rechten en SJD studenten bij hun scripties. Ik heb zelf de HBO opleiding Media en Informatiemanagement, richting marketingmanager afgerond, een basisopleiding Mediation en enkele cursussen in coaching gevolgd, en WO Rechten, richting Staats- en bestuursrecht gestudeerd.

Voorts is het mijn missie om te strijden voor gerechtigheid en erkenning. Zo zet ik me in voor mensen die kampen met een onzichtbare ziekte en een conflict hebben met gemeenten en uitvoeringsinstanties, kom ik op voor de rechten en belangen voor geadopteerden in Nederland en ondersteun ik een cliënt die door de overheid gediscrimineerd werd op basis van zijn seksuele voorkeur.

Rechtvaardigheid, daar ga ik voor. Jij ook?

Enthousiast? Stuur dan:

Een motivatiebrief en CV naar info@ojau.nl
Zet in je brief in welke periode je stage wilt lopen en voor hoeveel uur per week.
En vergeet natuurlijk niet te vermelden waarom jij bij OJAU stage wil komen lopen en over welke vaardigheden jij al beschikt. Je wordt daarna geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek.

Voor HBO rechten studenten: er zijn mogelijkheden om een afstudeeronderzoek of ander juridisch onderzoek te verrichten. Informatie opvragen kan via het bovenstaande e-mail adres.

Wil je eerst nog meer weten over OJAU? Bekijk dan vooral de website en de facebookpagina. Wie weet tot ziens!

Voor MBO studenten is een stageplaats beschikbaar, maar daarvoor zal het stageprogramma er iets anders uit komen te zien, zoals dat er geen juridisch analytisch onderzoek wordt verricht door de student. 

https://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden