Juri-schrijfsels 

Lees en bekijk hier de blogartikelen vlogs over onderwerpen die te maken hebben met arbeidsongeschiktheid en ziekte.

Medische beperkingen

De strijd naar erkenning blijft noodzaak.

Nazorg na een juridische procedure

De waarde van een gegrond bezwaarschrift. De onzekerheid - Hulp komt vaak te laat - Nazorg is noodzakelijk.

WIA perikelen

WI-ja? Nou nee! Wij begrijpen het niet meer.

Van ziek naar schulden

Casus over hoe het mis kan gaan.

Mensenrecht vs. de WMO

Mensenrecht vs. de Wmo. Het recht op zelfredzaamheid.

Juridische hulp

Juridische hulp bij uitkering

Het verwoorden van argumenten kan soms lastig en behoorlijk tijdrovend zijn. Juridisch advies en hulp bij problemen met uw uitkering kan als prettig worden ervaren, omdat het u weer wat lucht zal geven en overzicht kan bieden.

Juridisch servicepakket

Voor personen met een arbeidsongeschiktheids- of ziektewetuitkering, bijstandsuitkering of die nog werken, en ziek zijn door langdurige of chronische gezondheidsklachten.

Besloten Facebookgroep

Arbeidsongeschiktheid en Ziekte

Dit is een groep voor personen met een arbeidsongeschiktheids- of ziektewetuitkering, of die nog werken en ziek zijn door langdurige of chronische gezondheidsklachten en te maken hebben met re-integratie op het werk en regelmatig gesprekken met bijvoorbeeld een Arboarts. Of vindt u het interessant om ontwikkelingen bij te houden in de wereld van de sociale zekerheid en met name UWV-zaken? Ook dan bent u welkom in deze groep. Stel hier uw vragen, reageer op vragen en deel uw kennis en ervaring, deel uw verhaal of interessante artikelen.

De procedures omtrent het aanvragen van een WIA- of ZW-uitkering of medische (her)keuringen of al die gesprekken op uw werk over uw verzuim/ziekte, zijn soms zeer onduidelijk of brengen veel onzekerheid en stress met zich mee. Het is de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen ervaringen hun verhaal kunnen delen (om het maar kwijt te zijn), vragen te stellen, vragen te beantwoorden, mee te discussiëren (in positieve zin) en anderen kunnen ondersteunen en dat anderen zich gesteund kunnen voelen. Wellicht helpt het u want het is al vervelend genoeg als u ziek bent.

Ingezonden verhalen

Verhalenplatform

Hierop treft u enkele verhalen aan van personen die hun verhaal kwijt wilden over hun leven met een ziekte of beperking.

Vlog

Nieuwe Criteria in de WIA