Juridische weerbaarheid vergroten

Op informele wijze contact met lotgenoten en tegelijkertijd  juridisch advies en ondersteuning. Om na een vervelende gebeurtenis uw weerbaarheid te vergroten en uw focus niet te verliezen op de alledaagse dingen die blijven en moeten doorgaan. U staat er niet alleen voor!

Eenzaamheid

Veel te vaak worden allerlei groepen binnen de samenleving in de steek gelaten door de overheid. Oudere mensen die gescheiden van elkaar moeten leven omdat de een naar een verpleeghuis moet maar de ander niet mee kan, mensen met een beperking die helemaal in eenzaamheid verzinken omdat zij niet de juiste zorg en ondersteuning krijgen en niemand tijd heeft om hulp te bieden, jongeren die aan hun lot worden overgelaten door oneindig lange wachtlijsten voor psychische hulp, mensen die hun partner zijn verloren door scheiding of overlijden en die er helemaal alleen voor komen te staan, maar ook mensen die een goed betaalde baan en een rijk sociaal leven hebben kunnen van binnenuit eenzaam zijn. Niettemin kunnen zij op den duur toch in de schulden terecht komen, hun baan verliezen of in een sociaal isolement raken en als gevolg daarvan in een (diepere) neerwaartse spiraal terechtkomen.

Eenzaamheid, het kan iedereen overkomen.

Herkent u zich hierin?

U voelt zich eenzaam en u dreigt in de (juridische) problemen te komen, maar wilt u uw zelfstandige leven behouden en voorkomen dat u in een neerwaartse spiraal terecht komt.
Er is iets in uw leven is gebeurd waardoor uw zelfredzaamheid en ontwikkeling in gedrang komen, maar u weet niet bij u het beste terecht kan met uw vragen.
Door een juridische strijd bent u in een sociaal isolement beland.
U heeft specifieke informatie nodig maar u heeft geen energie om allerlei instanties of organisaties af te gaan met al uw vragen.
U heeft het gevoel dat u er niet naar u geluisterd wordt en u van het kastje naar de muur gestuurd. Via internet wordt u ook niet altijd wijzer.

Het zijn enkele voorbeelden. Er kunnen tal van situaties worden gegeven, helaas. Hoe dan ook, als u eenzaam bent of dreigt te worden, is het van belang om iets te ondernemen. Regelmatig organiseer ik meeting-workshops voor mensen die in een situatie zoals hierboven beschreven, verkeren.

Meeting-workshops

LET OP: Binnenkort de online meeting-workshop over ziekte en arbeidsongeschiktheid en uw omgeving.

⇒ Voor personen met een arbeidsbeperking

Deze online meeting-workshop is voor personen met een arbeidsbeperking en wordt online gegeven.

⇒ Voor eenzame inwoners in Den Haag

Binnenkort zullen er meeting-workshops worden georganiseerd voor personen die behoefte hebben aan ondersteuning op juridisch vlak, in samenwerking met de Haagse Community tegen Eenzaamheid. Deze community bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een concrete en actieve wijze bestrijden.

⇒ U staat niet alleen - Als uw partner is overleden

Deze meeting-workshop is voor weduwen tussen de 30 en 55 jaar. Er worden ook aparte meeting-workshops gegeven voor jonge weduwen met minderjarige kinderen.

⇒ U en uw partner zijn uit elkaar - U bent er ook nog

Deze meeting-workshop is voor vrouwen tussen de 30 en 55 jaar. In deze meeting-workshop wordt niet ingegaan op zuivere juridische aspecten omtrent de scheiding zoals echtscheidingsconvenanten, ouderschapsplan en andere juridische afwikkelingen. Het gaat in deze meeting-workshop over hoe verder na de scheiding, waarin onderwerpen als sociale zekerheid, werk, studie, en dergelijke worden behandeld: het leven tijdens en na de scheiding.

Dewi Deijle van OJAU:

De hele ochtend had ik het Het Haags Productiebedrijf over de (werk)vloer in verband met een reeks afleveringen over...

Geplaatst door Dewi Deijle op Donderdag 8 oktober 2020

 

Ziet u hier nog geen meeting-workshop die bij uw situatie past? In de (nabije) toekomst zullen er meer workshops volgen. Misschien zit er dan wel een interessante voor u bij.

» Lees ook eens over OJAU's coaching

» Terug naar Homepagina