Na de scheiding

Bent u onlangs gescheiden of zit u nog in een echtscheidingsprocedure? Dat is natuurlijk erg heftig voor u. Het is een situatie waar u misschien zelf niet eens voor heeft gekozen. En zelfs als u samen met uw ex-partner de keuze heeft gemaakt, de scheiding kan evengoed een behoorlijke impact hebben op uw leven.

U moet nu weer door. Dat is niet altijd even makkelijk. Door uw mentale gesteldheid en/of na al het geregel omtrent de scheiding en een eventuele omgangsregeling weet u misschien niet zo goed uw draai te vinden in het dagelijkse leven. In feite kan een scheiding een periode van rouw met zich meebrengen.

Wellicht heeft u familie en kennissen die u door deze moeilijke periode helpen heen te slaan. Uiteraard is dat fijn. Toch zitten zij niet in dezelfde situatie als waar u in zit. U staat nu mogelijk voor allerlei keuzes. U heeft genoeg te verwerken maar ook genoeg te regelen. U komt aan bepaalde belangrijke zaken helaas niet (voldoende) toe.

Vergeet u zelf niet

Niet alleen in verband met de scheiding zelf, mogelijk wordt u ook geconfronteerd met allerlei andere zaken waardoor u nog meer vervelende momenten ervaart. Als u er nu alleen voor staat heeft u misschien een en ander nodig om uw zelfstandigheid stevig(er) neer te zetten, maar waar een echtscheidingsadvocaat u niet bij helpt. U kunt denken aan allerlei zaken die te maken hebben op het gebied van:

Inkomen
Werk
Woning
Uitkeringen
Toeslagen
Financiën
Studie
andere voor u relevante juridische zaken
Et cetera

U wilt verder met de dagelijkse dingen maar misschien weet u niet hoe: "wat kan ik wel en niet, waar heb ik mogelijk recht op en waarop niet, welke zaken spelen er nu die administratieve of financiële afhandeling behoeven en wat heb ik daarvoor nodig, et cetera?" Allerlei vragen die wellicht rond fladderen in uw hoofd. OJAU organiseert daarom een workshop om u op weg te helpen in die brei van wetten en regels omtrent al die dingen. Hier kunt u lezen over het effect van deze meeting-workshop en op uw nieuwe leven.

In deze meeting-workshop staat het scheidingsproces zelf niet centraal, zoals mogelijk gerechtelijke procedures, het opstellen van een echtscheiding convenant of omgangsregeling. Uiteraard staat het u vrij om daar ervaringen over uit te wisselen. Het gaat echter vooral om de focus te leggen op de dingen in uw leven ná die scheiding. U staat centraal. Daarom kunt u deze workshop ook volgen als u al een advocaat heeft voor de gerechtelijke procedure zelf (maar die advocaat u mogelijk niet op weg helpt met andere zaken in uw leven).