Data, kosten en locatie

Inschrijving

Als uw partner is komen te overlijden

Dat is enorm heftig. U zit mogelijk in een rouwproces en u weet misschien niet zo goed hoe het nu verder zal gaan. Misschien doet u al aan rouwverwerking maar toch gebeurt er van alles in uw leven maar zit u nog in een soort van roes. Het is een rot situatie die niemand wil meemaken maar helaas overkomt het veel mensen wel, zelfs al is de tijd daar nog helemaal niet rijp voor. Voor veel mensen komt een overlijden helaas veel te vroeg.

Op een gegeven moment moet u weer door en dat is niet altijd gemakkelijk. Door uw mentale gesteldheid weet u misschien niet zo goed uw draai te vinden in het dagelijks leven. Het kan zijn dat u aan bepaalde belangrijke zaken niet (voldoende) toe komt of staat u voor allerlei (lastige) keuzes. En als u jonge kinderen heeft waar u voor zorgt, kan dat nog even extra lastig zijn allemaal. Zij hebben net zo alle aandacht nodig vanwege hun eigen rouwproces. Ook als u familie en kennissen heeft die u door deze moeilijke periode helpen heen te slaan en bij wie u troost kunt vinden, u heeft vast en zeker genoeg te regelen waar zij u misschien niet mee kunnen ondersteunen.

Zoveel te regelen

In feite staat u er alleen voor, in die zin dat u nu eigenlijk helemaal zelf het huishouden moet regelen en een nieuwe start moet maken. Er komen allerlei keuzes bij kijken. Misschien heeft u een steuntje nodig? U kunt denken aan allerlei zaken die te maken hebben op het gebied van:

Inkomen
Werk
Woning
Uitkeringen (bij ziekte, werkloosheid, bijstand, arbeidsongeschiktheid, Anw-uitkering)
Toeslagen (huur, kind gebonden budget, kinderopvang, zorg)
Studie (vervolg, omscholen, trainingen)
U denkt er aan om te starten als ZZP'er (om thuis te kunnen werken)
Andere voor u relevante juridische zaken

Uw leven herpakken

U wilt wel verder met de dagelijkse dingen maar misschien weet u niet hoe: wat kan en mag u wel en niet, waar heeft u al dan niet recht op, welke zaken spelen er nu die administratieve of financiële afhandeling behoeven en wat heeft u daarvoor nodig, et cetera. Allerlei vragen die mogelijk in uw hoofd afspelen en waar u zelfs wakker van kunt liggen.

Misschien heeft u specifieke informatie nodig maar heeft u geen energie om allerlei instanties of organisaties af te gaan met uw vragen. Via internet wordt u ook niet altijd wijzer. Het kan lastig zijn om het leven weer op te pakken na het overlijden van een partner, mede omdat zoveel dingen op u af komen. Het is niet prettig als u tijdens het rouwproces wordt overspoeld met allerlei zaken waar u niet zo goed van op de hoogte bent. Het is juist zo belangrijk om zoveel mogelijk aandacht te schenken aan de verwerking van het verlies van uw partner.

Ondersteuning

OJAU organiseert daarom een workshop om u op weg te helpen die storm in uw hoofd weer te doen liggen. U hoeft het niet alleen te doen!

Het kan prettig zijn voor u om andere mensen te ontmoeten en te praten over het oppakken van en weer doorgaan met het dagelijks leven. Hier kunt u lezen over het effect van de meeting-workshops en op uw nieuwe leven.

De meeting workshops zijn interactief en kunnen ter inspiratie bieden om (weer) stabiel(er) in het leven te staan.

Voor zowel weduwen met als zonder jonge kinderen, worden aparte meeting-workshops gegeven.