Waarom voor U

Dat is heel erg heftig, als uw partner is komen te overlijden. U zit mogelijk in een rouwproces en u weet misschien niet zo goed hoe het nu verder zal gaan. Misschien doet u al aan rouwverwerking maar toch gebeurt er van alles in uw leven maar zit u nog in een soort van roes. Het is een rot situatie die niemand wil meemaken maar helaas overkomt het veel mensen wel, zelfs al is de tijd daar nog helemaal niet rijp voor. Voor veel mensen komt een overlijden helaas veel te vroeg.

Op een gegeven moment moet u weer door en dat is niet altijd gemakkelijk. Door uw mentale gesteldheid en omdat u zoveel heeft moeten regelen omtrent het overlijden van uw partner, weet u misschien niet zo goed uw draai te vinden in het dagelijks leven. Het kan zijn dat u aan bepaalde belangrijke zaken niet (voldoende) toe komt of staat u voor allerlei (lastige) keuzes. En als u jonge kinderen heeft waar u voor zorgt, ook zij hebben aandacht nodig vanwege hun eigen rouwproces.

Wellicht heeft u familie en kennissen die u door deze moeilijke periode helpen heen te slaan en bij wie u troost kunt vinden. Uiteraard ontzettend fijn. U heeft genoeg te verwerken maar helaas ook genoeg te regelen waar uw familie en kennissen u misschien niet mee kunnen helpen.

Zoveel te regelen

In feite staat u er alleen voor, in die zin dat u nu eigenlijk helemaal zelf het huishouden moet regelen en een nieuwe start moet maken. Misschien heeft u een extra steuntje nodig om zelfstandig(er) te kunnen worden.

U kunt denken aan allerlei zaken die te maken hebben op het gebied van:

Inkomen
Werk
Woning
Uitkeringen (bij ziekte, werkloosheid, bijstand, arbeidsongeschiktheid, Anw-uitkering)
Toeslagen (huur, kind gebonden budget, kinderopvang, zorg)
Studie (vervolg, omscholen, trainingen)
U denkt er aan om te starten als ZZP'er (om thuis te kunnen werken)
Andere voor u relevante juridische zaken

U wilt wel verder met de dagelijkse dingen maar misschien weet u niet hoe: wat kan en mag u wel en niet, waar heeft u al dan niet recht op, welke zaken spelen er nu die administratieve of financiële afhandeling behoeven en wat heeft u daarvoor nodig, et cetera. Allerlei vragen die mogelijk in uw hoofd afspelen en waar u zelfs wakker van kunt liggen. Misschien heeft u specifieke informatie nodig en probeert u al een en ander uit te zoeken, maar heeft u geen energie om allerlei instanties of organisaties af te gaan met uw vragen. Via internet wordt u ook niet altijd wijzer

Het kan lastig zijn om het leven weer op te pakken na het overlijden van een partner, mede omdat zoveel dingen op u af komen. Het is niet prettig als u tijdens het rouwproces wordt overspoeld met allerlei zaken waar u niet zo goed van op de hoogte bent. Het is juist zo belangrijk om zoveel mogelijk aandacht te schenken aan de verwerking van het verlies van uw partner.

OJAU organiseert daarom een workshop om u op weg te helpen die storm in uw hoofd weer te doen liggen. U hoeft het niet alleen te doen!

Het kan prettig zijn voor u om andere mensen te ontmoeten en te praten over het oppakken van en weer doorgaan met het dagelijks leven. Hier kunt u lezen over het effect van deze meeting-workshop en op uw nieuwe leven.

Voor zowel weduwen met als zonder jonge kinderen, worden aparte meeting-workshops gegeven.