Wat ben ik niet maar wie ben ik wel

Ik ben geen loopbaanadviseur, job coach, maatschappelijk werker of hulpverlener. Ik ben wel een juriste maar ik wil mezelf niet in een hokje plaatsen, omdat ik meer heb gedaan dan alleen een rechtenstudie. Ik ben iemand die de drijfveren van een mens naar boven wil halen en inspireren. Ik wil een persoon begeleiden naar dat pad waarop hij of zij wil terechtkomen. Wat voor naam gegeven kan worden aan wat ik doe, doet er niet zoveel toe. Het gaat om het resultaat.

Deskundigheid

Ik heb zowel een opleiding op HBO en Universitair niveau afgerond, alsmede losse Mastermodules en gecertificeerde cursussen gevolgd (juridisch en management gerelateerd).

Ik heb de eenjarige basisopleiding tot gecertificeerde Mediator met enkele vervolgtrainingen, zoals Transactionele analyse gevolgd (erkend bij het Mediator federatie Kwaliteitsregister Nederland), en mentor- en coaching trainingen gedaan.

Ik heb in totaal 12 jaar werkervaring opgedaan, waarvan 6 jaar juridisch gerelateerde werkervaring, en in de laatste jaren heb ik tevens met volle enthousiasme een rol als coach op de werkvloer vervuld.

In alle opleidingen die ik heb afgerond, heb ik voldoende te maken gehad met ondernemingsrecht en business- en marketingplannen, maar ik heb ook praktijkervaring opgedaan. Niet alleen als eigenaresse van OJAU maar in 2013 heb ik ook een stichting opgericht. Ik weet wat voor zakelijke aspecten er van belang kunnen zijn, waaronder de juridische. Ik weet ook hoe lastig en tijdrovend het kan zijn om specifieke informatie te verzamelen voor het plan (vooral tijdens een volle werkweek bij de werkgever) en om te voorkomen niet verzeilt te raken in allerlei verkooppraatjes van partijen die op wat voor manier ook een product of dienst willen verkopen (verzekeringsadviseurs, business guru's die goud beloven, et cetera). Je laten inspireren en motivatie behouden is het belangrijkste voor een succesvol project.

Garantie tot succes?

Dat hangt mede af van zowel uw inzet als die van mij en het doel dat u voor uzelf stelt. Ik ondersteun u bij het overzichtelijk maken van de (praktische) zaken in uw dagelijks leven. De motivatie en het resultaat haalt u uiteindelijk uit uzelf.

Weet ik waar ik het over heb?

Ik weet vanuit mijn werkervaring en juridische expertise hoe complex bepaalde juridische procedures kunnen zijn of hoe vervelend het is als u daarin dreigt te komen. Het maakt dan niet uit of u in een situatie zit waarin u het zelf bent die de juridische procedure aanspant of dat het u overkomt vanuit een situatie onafhankelijk van uw wil. Het is nooit leuk. Ik heb vaak genoeg gezien wat voor impact een dergelijke situatie (voor, tijdens of na) op iemands leven kan hebben, zelfs als de juridische procedure is gewonnen of als het conflict eenmaal is opgelost.

Ook bij het starten van uw onderneming kunt u in allerlei procedures terechtkomen of zelfs in een conflict omdat uw omgeving niet blij is met uw onderneming. Laat u dit niet demotiveren. Advies of praktische ondersteuning hierin, kan u net nog even sterker maken.

Toegankelijk en laagdrempelig

In het algemeen ondersteun ik u zoveel mogelijk via online kanalen (Skype, Facetime, Messenger, Whatsapp, sms, bellen). Uiteraard kunt u altijd (ook tussendoor) voor het 'FaceToFace' traject kiezen. U hoeft dan niet perse naar een bepaald kantoor te komen. Wij kunnen in overleg in een voor u prettige (neutrale) omgeving afspreken.

U hoeft niet eerst ergens lid van te worden, abonnementsgeld te betalen, tot een bepaalde doelgroep te behoren of een inkomenstoets te ondergaan voordat ik u ondersteun. Ondersteuning kan hierdoor vrij snel geboden worden.

Een persoonlijke benadering, ruimte voor verdieping en flexibiliteit.