Juridisch advies en hulp bij problemen met uw uitkering


Deskundig juridische hulp en juridisch adviesHet kan zijn dat u in een nadelige juridische positie bent komen te verkeren en u wilt dit aanvechten. U wilt bijvoorbeeld uw ongenoegen verwoorden in een brief en deze versturen naar de uitkeringsinstantie of gemeente waar u uw beklag wilt doen. Het verwoorden van argumenten kan soms lastig en behoorlijk tijdrovend zijn. Juridisch advies en hulp bij problemen met uw uitkering kan als prettig worden ervaren, omdat het u weer lucht zal geven en overzicht kan bieden.

Uw klacht of bezwaarschrift goed beargumenteren is zeer essentieel. Het zal uw zaak versterken als u uw ongenoegen heeft onderbouwd met juridische argumenten, vooral als het om een complexe zaak gaat. Denk aan een (her)keuring door een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige, of u wordt verdacht van fraude met uw uitkering en u heeft een bestuurlijke boete opgelegd gekregen.

Voor juridisch advies en hulp bij problemen rondom uw uitkering, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen een bezwaarschrift of beroepschrift voor u opstellen en daarin uw ongenoegen vertalen in "juridische" gronden. Zowel inhoudelijke als procedurele fouten stellen wij aan de kaak. U hoeft daar zelf geen tijd en energie in te steken. De situatie kan al lastig genoeg zijn voor u.

U bent bij ons verzekerd van professionele juridische ondersteuning, alles in het belang van uw zaak. Wij hebben al meerdere succesvolle bezwaar- en beroepsprocedures gewonnen. Bekijk deze bijzondere zaak tegen de gemeente Bunschoten en uitvoeringsorgaan BBS (in Amersfoort) die ook de media heeft gehaald. Uiteraard en helaas kunnen garanties nooit worden geboden.

Kosten juridisch advies

WIA-, WAJONG-, ZW- en WW-uitkering
AOW-pensioen, Anw-uitkering, Kinderbijslag
Algemene bijstand en bijzondere bijstand
WMO en PGB

Kort advies per e-mail is kosteloos. Voor uitgebreid advies en hulp en ondersteuning bij een juridische procedure, hangt het per situatie af wat de kosten zijn. Wij maken dan ook altijd afspraken met u.

Ook als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u ons inschakelen. Wij hebben meerdere cliënten bijgestaan die een rechtsbijstandsverzekering hadden, maar liever kozen voor een externe jurist. Ook dan betaalt uw rechtsbijstandsverzekeraar uw juridische kosten.

Een laag inkomen en geen rechtsbijstandsverzekering?

Lees hieronder de mogelijkheden als u op bijstansniveau leeft. Wij bieden ook sociale juridische hulp aan,  want voor ons staat rechtvaardigheid binnen de maatschappij voorop.

Inkomen tot € 19.800 per jaar (alleenstaand) of tot € 27.500 (gehuwd/samenwonend):

• Kort (juridisch) advies per e-mail: kosteloos
• Uitgebreid advies haalbaarheid juridische zaak, aan de hand van meerdere stukken (medische en arbeidsdeskundige rapportages, verslagen van therapeuten, e.d.) die doorgenomen moeten worden: € 15,-
• Bezwaar- of beroepsprocedure: het gaat om een volledige prodedure, dus het schrijven van een bezwaar- of beroepschrift, een hoorzitting op locatie van de overheidsinstantie of zitting bij de rechtbank: 180,-

Inkomen € 19.801 - € 20.500 per jaar (alleenstaand) of € 27.501 - € 28.500 (gehuwd/samenwonend):

• Kort (juridisch) advies per e-mail: kosteloos
• Uitgebreid advies haalbaarheid juridische zaak, aan de hand van meerdere stukken (medische en arbeidsdeskundige rapportages, verslagen van therapeuten, e.d.) die doorgenomen moeten worden: € 30,-
• Bezwaar- of beroepsprocedure: het gaat om een volledige prodedure, dus het schrijven van een bezwaar- of beroepschrift, een hoorzitting op locatie van de overheidsinstantie of zitting bij de rechtbank: 280,-

Toelichting: soms kunnen bepaalde zaken kunnen in aanmerking komen voor juridische hulp op basis van no cure no pay. U betaalt, afhankelijk van uw inkomen, een eigen bijdrage. Het kan ook betekenen dat u helemaal niets hoeft te betalen. Hoe dan ook, wij kijken altijd eerst naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Aan OJAU zelf zijn er géén bijkomende/verborgen kosten waar u later mee kan worden geconfronteerd, maar waarover u van te voren niet bent geïnformeerd. Alle bedragen zijn inclusief 21% Btw.

Bijkomende kosten

Juridische hulp binnen de provincie Den Haag

U betaalt dan geen reiskosten voor reizen naar de instantie en/of rechtbank.

Voor een rechtbankprocedure dient u het griffierecht aan de rechtbank zelf te voldoen. Voor een procedure bij de rechtbank is dit € 48,-.

Dit geldt dus ook voor als u in aanmerking komt voor sociale juridische hulp.

Voor een procedure buiten de provincie Den Haag

Dan kunnen er wel extra kosten bijkomen, dit in verband met reistijd- en kosten naar de instantie en/of de rechtbank.

Voor een hoge beroepsprocedure bij de Centrale Raad van Beroep in Utrecht, dient u ook het griffierecht zelf te voldoen. Voor een procedure bij de Centrale Raad van Beroep is dit € 131,-.

Dit geldt dus ook voor als u in aanmerking komt voor sociale juridische hulp.

Langdurige ziekte- of arbeidsongeschiktheid

Juridisch advies en deskundige serviceVoor personen die arbeidsongeschikt of langdurig / chronisch ziek zijn, hebben wij een abonnement ontwikkeld. Klik op de button om meer te lezen over de Juridisch servicepakket en wat u van het abonnement kunt verwachten.

Uw bezwaar desk - wacht niet langer, maar vraag ons om advies. U staat er niet alleen voor.

Heeft u problemen op het werk in verband met ziekte? Of biedt uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aan omdat u langdurig ziek bent? Lees hier wat u kunt doen.

Juridische hulp bij bezwaar nodig?
Bel ons of stel hier uw vraag

Heeft u problemen op het werk in verband met ziekte?
Lees hier wat u kunt doen

Waarom zo belangrijk om te communiceren?

Wellicht heeft de betrokken persoon, bedrijf of instantie een fout gemaakt zonder dit zelf bewust in te zien. Met een goed opgestelde brief kan de zaak voor beide partijen duidelijker worden en eventuele conflicten (nog verder) worden voorkomen.