Adoptieperikelen in de Gordel van Smaragd

Ooit een kind van Indonesië, nu een volwassene van Nederland, maar wie ben ik?

In samenwerking met stichting Mijn Roots, is OJAU al enige tijd bezig met een juridisch onderzoek naar de mogelijkheid van een financiële compensatie voor personen die in de jaren '70-'80 zijn geadopteerd uit Indonesië, en die willen zoeken (of al hebben gezocht) naar hun wortels. Het gaat om allerlei kosten die gemoeid zijn bij zoekacties, zoals het doen van een DNA test, inschakelen van verschillende media in Indonesië, reiskosten voor de zoekers en zoekende, en dergelijke.

Update

Overleg Ministerie van Justitie en Veiligheid
Verzoek aan SP-OJAU-26118
Verzoek aan Ministerie van VenJ-OJAU-110917 

Film

Bekijk hier een update en de film van een zoektocht in Jakarta, "een kijkje achter de schermen bij stichting Mijn Roots in Indonesië", gemaakt door Dewi Deijle (OJAU): Impressie van een zoektocht

Vlog

Stel, je wil weten waar je vandaan komt. Bekijk hier de OJAU's Juri-vlog deel 1, over een financiële tegemoetkoming voor volwassen geadopteerden uit Indonesië en de reden waarom dat gerechtvaardigd zou zijn: https://youtu.be/GyTGO6NucSg

Teken hier de petitie: http://www.petitie24.nl/petitie/1610/financiële-tegemoetkoming-voor-geadopteerden-

Juridisch betoog

Hieronder treft u aan de publicatie van OJAU met daarin een rechtvaardiging voor een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid, onderbouwd met een uiteenzetting van de (juridische) argumenten en een onderzoek naar de parlementaire geschiedenis bij de totstandkoming van een noodzakelijke wet, die ervoor kon zorgen dat de destijds bestaande adoptieprocedure beter kon worden gereguleerd.

Open hier het juridisch onderbouwde betoog: Adoptieperikelen-in-de-Gordel-van-smaragd-OJAU060817

Lezerswaarschuwing: voor personen die direct of indirect te maken hebben met adopties van kinderen uit Indonesië in de jaren ’70 en ‘80: de inhoud van deze publicatie kan mogelijk als schokkend worden ervaren.

Clausule: als u deze publicatie wilt gebruiken voor andere doeleinden dan primair delen via o.a. Social media, dan dient u eerst toestemming te vragen aan de auteur. Deze publicatie mag uitdrukkelijk niet zonder toestemming worden gebruikt ter onderbouwing van pro of anti adoptie statements.

Op 4 november 2017 heeft OJAU tijdens de bijeenkomst van stichting Mijn Roots op de Indonesische Ambassade in Den Haag, het onderzoek toegelicht.

Wij strijden door voor rechtvaardigheid. Houd het dus in de gaten!

Lees ook ons blogartikel van 8 maart 2017: "Het recht op eerbiediging van de identiteit"