Adoptie - Indonesië

De meest recente vlog: Dewi op onderzoek uit in Jakarta, samen met Farhan, vrijwilliger van stichting Mijn Roots. Interessante uitleg over het adressen systeem in Jakarta en een bezoek aan hotel Karya, waar vroeger heel veel baby's lagen te wachten op hun nieuwe ouders.

Dewi en Farhan in Jakarta

Dewi en Farhan zijn in Jakarta om op onderzoek uit te gaan. Farhan legt uit hoe het werkt met het huizen systeem in Jakarta. Erg interessant en handig om te weten. Dewi is teruggegaan naar hotel Karya, in Jalan Raden Saleh no. 37 waar veel baby’s en kinderen werden opgehaald door de adoptieouders, en sprak daar met de dochter van de heer Saleh. Zij werkte ook samen met Jeanne van Kasih Bunda. Zij is nu op leeftijd en woont daar met familie. Ze wist nog veel te vertellen. Het wordt steeds duidelijker hoe een en ander is gegaan.

Geplaatst door Stichting Mijn Roots op Zondag 1 september 2019

YouTube vlogs

Stel, u wil weten waar u vandaan komt. Bekijk hier dan de OJAU's Juri-vlogs, over een financiële tegemoetkoming voor volwassen geadopteerden uit Indonesië en de reden waarom dat gerechtvaardigd zou zijn:
#1: https://youtu.be/GyTGO6NucSg, waarom een financiële vergoeding gerechtvaardigd is.
#2: https://youtu.be/blQF4uDLIW0, kostenaspect toegelicht vanuit Indonesië.
#3: https://youtu.be/sXL9OlX8DVM, ook voor geadopteerden uit Colombia.
#4: https://youtu.be/IHPDUwOdTJw, adoptiemoeders aan het woord over het feit dat de Nederlandse regering wist van wat er zich afspeelde in Indonesië, maar adoptieouders niet "officieel" inlichtte hierover.
#5: https://youtu.be/dido9i6tKnk, enkele misstanden (acting mother) in Indonesië rondom adopties
#6: https://youtu.be/kEAnlCXR6Ho, bijeenkomst op de Indonesische Ambassade, 22 april 2018 voor geadopteerden uit Indonesië en adoptieouders. N.a.v. Zembla uitzending.
#7: https://youtu.be/uHKdFeKczF8, waar staan we nu en onze visie op enkele ontwikkelingen in de laatste tijd

Facebook vlogs

Teken de petitie (deze petitie is geëindigd op 23 januari 2019)
Demonstratie voor 5 juli 2018

Achtergrond films

Bekijk hier de reeks "een kijkje achter de schermen bij stichting Mijn Roots in Indonesië". De video's gaan over veldonderzoek in Indonesië in verband met waarheidsvinding en het proberen terug te vinden van biologische familieleden aldaar. De video's zijn gemaakt om te laten zien dat een zoektocht in Indonesië naar gegevens in adoptiedossiers niet makkelijk is. Zoektochten kunnen zeer complex zijn en gaat er veel tijd overheen om ook maar één bruikbare aanwijzing te vinden:
Impressie van een zoektocht in Jakarta 2017: https://youtu.be/frUIZG_TVX0
Impressie van een zoektocht in Surabaya 2018: https://youtu.be/cxjPV107fQ4
Impressie van een zoektocht in Semarang 2018: https://youtu.be/XoRz2W1Vdmg
Impressie van een zoektocht in Surabaya 2019: https://youtu.be/D-jsEVPZnMM 

Meer weten over de stand van zaken? Neem dan contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier.

Adoptiebedrog III

Terug naar Dossier Adoptiezaken

Lees ook over de kwestie in Adoptie in de media