Coaching voor

U dreigt in een conflict te komen met uw werkgever. Een vervelende situatie die ook weer kan doorwerken in uw privéleven. Voorkomen is beter dan genezen. Het is zonde als de situatie escaleert. Misschien wilt u zelf ook een andere baan maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken en wat de eventuele consequenties daarvan zijn. 

Coaching tijdens

U zit al midden in een conflict met uw werkgever. U heeft gesprekken gehad op uw werk (bijvoorbeeld met uw teamleider en de HR afdeling) en met een arbeidsdeskundige van het UWV, maar zowel uw werkgever als de arbeidsdeskundige doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer effectief (en vooral productief) aan het werk te krijgen. Mogelijk heeft u zelfs al een advocaat in de arm genomen om een dreigend ontslag aan te vechten. De advocaat bekijkt uw situatie puur vanuit juridisch perspectief. Vanuit die professie is dat ook te begrijpen maar soms is er meer nodig dan een ‘puur’ juridische benadering. U wilt zowel op uw werk als in uw dagelijkse privé leven blijven functioneren, ook als u onverhoopt wel die baan kwijt raakt. Maar het kan ook zijn dat het in dit stadium helemaal nog niet nodig is om een advocaat in te schakelen, maar dat u wel ondersteuning zou willen hebben om sterker in uw schoenen te staan tijdens de gesprekken met uw werkgever, of bij het opstellen van uw re-integratietraject. Ik kan u dus op dit vlak adviseren, ondersteunen en begeleiden.

Coaching na

Het kan zijn dat u na een langslepend juridisch proces bent vast gelopen met allerlei zaken in uw privéleven, op uw werk of met uw studie. Vervelend als u in een impasse bent gekomen. Zelfs als u heeft gewonnen kan de hele situatie uw dagelijks leven zodanig negatief hebben beïnvloed, dat u nu te maken heeft met mentale vermoeidheid en u bepaalde zaken niet meer op orde heeft. Het gaat er om dat u weer kunt terugkomt bij uzelf. Als u het juridisch geschil niet heeft gewonnen, is dat natuurlijk nog vervelender. Vooral als u, naar uw mening, niet goed bent bijgestaan door uw advocaat. U wilt dit aanpakken maar u weet niet hoe. Het maalt maar in uw hoofd. U zou in ieder geval een gesprek kunnen aangaan met deze advocaat en als dat niet lukt, een klacht in dienen. Ook hierbij kan ik u ondersteunen.

U kunt zowel vóór, tijdens en na met een coaching traject starten.

Coaching bij nieuwe plannen

Niet alleen een juridisch geschil kan uw leven een hele andere draai geven maar ook een situatie zonder conflict kan daarvoor zorgen. U wilt bijvoorbeeld een eigen onderneming starten maar u heeft geen flauw idee hoe dit werkt en wat u in uw situatie nodig heeft (denk aan welke rechtsvorm, vergunningen, algemene voorwaarden, contracten, e.d). U wilt zich eerst goed oriënteren. Wellicht hebben uw plannen (juridische) gevolgen voor u of voor anderen waar u nog niet aan heeft gedacht of waar u meer (specifieke) informatie over nodig heeft. Ik kan u onder andere theoretisch adviseren en praktisch ondersteunen bij het schrijven van uw ondernemingsplan en alle belangrijke aspecten die hierin moeten komen. Dit betekent natuurlijk niet dat ik een succesvolle onderneming kan garanderen. Het gaat er ook om dat u overzichtelijk in beeld krijgt wat voor uw nieuwe plan van belang is.

Het uitzoeken van wat al dan niet relevant is voor uw plan - of dit nu een ondernemingsplan is of een plan om een wereldreis te maken waardoor u ontslag moet nemen -  kan tijdrovend zijn. Al dat uitzoekwerk kan u onverhoopt op een bepaald moment demotiveren of uw focus doen verliezen, u raakt in een impasse en stelt uw plannen steeds maar weer uit. Zonde, niet doen! En ook niet nodig. Ik kan u dus op allerlei vlakken ondersteunen, maar dan moet u alleen wel eerst even bellen.

Laat u inspireren

De situaties die hierboven zijn geschreven, zijn slechts voorbeelden. Het gaat er om, met coaching kunt u het beste uit uzelf halen. Wellicht zit uw kracht ergens diep verscholen door allerlei kwesties waar u in verwikkeld bent geraakt. Met coaching gaan wij die kracht weer naar boven halen. 

Ik begeleid u in het coaching traject

De impact van een conflictsituatie of juridische procedure op uw dagelijks leven, kan soms groter zijn dan u zou denken. Voorafgaand, tijdens of na gebeurt er mogelijk van alles in uw leven en kunt u tegen allerlei praktische dingen aanlopen waar een advocaat u niet bij kan helpen. Ik kan u ondersteunen als u een juridische procedure wilt starten, in de situatie tijdens en na, maar ook als u juist een dergelijke situatie wilt voorkomen. Het gaat niet alleen om het juridische aspect maar ook wat daaromheen met u gebeurt. Het doel is dat u zich mentaal sterker in uw schoenen voelt staan en om het overzicht in uw dagelijks leven te kunnen bewaren of weer terug te krijgen.

Waarom coaching