Doel

In een coaching traject bij juridische geschillen, gaat het er niet om wat u mogelijk anders had moeten doen of wat er verkeerd is gegaan waardoor u in een conflict situatie bent terechtgekomen. Het doel is dat u weer het overzicht krijgt van alle praktische zaken in uw dagelijks leven en voor uzelf weer beter inzicht krijgt in wat u (verder) wilt. Als u tijdens of na het traject namelijk constateert dat een job coach, hulpverlener of een mindfulness workshop alsnog past in uw weg die u wilt vervolgen, dan is dát dus wat u bereikt heeft; u heeft uiteindelijk zelf een keuze kunnen maken in wat u nodig heeft.

Coaching bij uw nieuwe (onderneming) plannen kan een effectief middel zijn. Tenslotte dient u die eerste stap te zetten: het plan daadwerkelijk maken. Uw tweede stap is: uitwerken. Het klinkt simpel, maar dat is het lang niet voor iedereen. Het doel is om uw focus niet te verliezen. Van uitstel komt vaak afstel. Voor u het weet bent u weer een paar jaar verder en ligt er nog steeds een half plan. U maakt er te weinig tijd voor, of u durft de stap gewoon niet te nemen. En dat is echt zo zonde!

Visie

U hoeft zich niet te voegen naar vastomlijnde stappenplannen of methodes. Deze bieden houvast maar mijn visie is dat bepaalde methodes zich moeten voegen naar uw specifieke situatie en uw behoeften. Een focus-check is de eerste zet. Daarna bekijken wij samen welke richting en methode bij u past in een plan van aanpak.

Leerstijl

Ik pas in eerste instantie weliswaar de “leerstijl van Kolb” toe maar met als doel om makkelijker te kunnen bepalen op wat voor manier wij samen zo effectief mogelijk uw doel kunnen bereiken. Ik zal in eerste instantie dus gaan achterhalen of u een doener, denker, beslisser of dromer bent.

Verder kunnen wij samen kijken naar bepaalde vaardigheden en competenties die mogelijk in uw traject effectief kunnen zijn, zoals vaardigheden in time management. Het is maar net wat u in uw specifieke situatie nodig heeft.