Doel

Het doel is dat u weer het overzicht krijgt van alle praktische zaken in uw dagelijks leven en voor uzelf weer beter inzicht krijgt in wat u (verder) wilt. OJAU gaat met u kijken naar wat uw kernkwaliteiten zijn en welke (juridische) mogelijkheden u heeft.

Voor een conflictsituatie kan wel zijn dat het goed is om te bekijken wat er precies fout is gegaan en waarom. Wellicht komt u tot de conclusie dat het conflict is geëscaleerd door allerlei omstandigheden en factoren waar u eerder niet zo snel aan heeft gedacht. Conflicten kunnen namelijk heel makkelijk ontstaan maar op enig moment volledig escaleren. Doormiddel van enkele methodes die u aangereikt krijgt via OJAU, kunt u een en ander analyseren waar u wellicht goed mee verder kunt in uw nieuwe baan of in het dagelijks leven.

Coaching bij uw nieuwe (ondernemings) plannen kan een effectief middel zijn. Tenslotte dient u die eerste stap te zetten: het plan daadwerkelijk maken. Uw tweede stap is: uitwerken. Het klinkt simpel, maar dat is het lang niet voor iedereen. Het doel is om uw focus niet te verliezen. Van uitstel komt vaak afstel. Voor u het weet bent u weer een paar jaar verder en ligt er nog steeds een half plan. U maakt er te weinig tijd voor, of u durft de stap gewoon niet te nemen. En dat is echt zo zonde!

Het coaching traject van OJAU kunt u zien als eerste hulp op weg. Misschien is het voldoende, maar als u tijdens of na het traject constateert dat een job coach, hulpverlener of een mindfulness workshop alsnog (beter) past in uw weg die u wilt vervolgen, dan is dát dus wat u bereikt heeft; u heeft uiteindelijk zelf een keuze kunnen maken in wat u nodig heeft.

Visie

U hoeft zich niet te voegen naar vastomlijnde stappenplannen of methodes. Deze bieden houvast maar mijn visie is dat bepaalde methodes zich moeten voegen naar uw specifieke situatie en uw behoeften. Een focus-check is de eerste zet. Daarna bekijken wij samen welke richting en methode bij u past en maken we een plan van aanpak. Vanuit daar gaan we verder.

Leerstijl

OJAU pas in eerste instantie weliswaar de “leerstijl van Kolb” toe maar met als doel om makkelijker te kunnen bepalen op wat voor manier wij samen zo effectief mogelijk uw doel kunnen bereiken. In eerste instantie gaat u dus achterhalen of u een doener, denker, beslisser of dromer bent. Verder kunnen wij samen kijken naar bepaalde vaardigheden en competenties die mogelijk in uw traject effectief kunnen zijn, zoals vaardigheden in time management. Het is maar net wat u in uw specifieke situatie nodig heeft.