Ademhalingsoefeningen voor personen die te maken hebben gehad met een (langdurig) conflict 

» met de overheid
» in verband met een scheiding 
» met de werkgever
» met een persoon of een bedrijf

Problemen bij het aanvragen van een uitkering of toeslag, schadevergoeding verhalen na een verkeersongeluk of strafbaar feit, een dreigend ontslag, ruzie met de buren, een echtscheiding, een conflict met een bedrijf vanwege een gebrekkig afgeleverde dienst of product, en ga zo maar door. Genoeg juridische conflicten die bestaan en kunnen ontstaan. Veel mensen hebben er in meer of mindere mate mee te maken (gehad). En of er nu wel of geen sprake is van een goede afloop, dat het een stressvolle periode is (geweest), staat buiten kijf.

Je bent van harte welkom om mee te doen aan mijn online workshop, om weer terug te keren naar jezelf. 

De brug naar innerlijke rust, is je ademhaling

Als je te maken hebt (gehad) met problemen op het werk, met de overheid, in de privésfeer en misschien zelfs in een juridische strijd bent beland, kan dat een enorme impact hebben op je leven. Door alles wat er rondom het probleem gaande is, ervaar je mogelijk een stressvolle periode. Langdurige stress is niet bevorderlijk voor je mentale en fysieke welzijn. Het heeft een negatief effect op je dagelijkse leven en je gelukgsgevoel. Het acceptatieproces met betrekking tot wat zich heeft afgespeeld, wordt hierdoor belemmerd.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om meer rust te krijgen.

Bewust ademhalen is de sleutel om alle aspecten van jouw gezondheid beter te regelen. Zo kan het bijvoorbeeld jouw stressniveau verlagen.

Hierdoor zal je meer kalmte en rust ervaren tijdens komende gesprekken met de partij die tegenover jou staat, zoals de werkgever, een medewerker van een overheidsinstelling, of de persoon met wie je een conflict hebt, en tijdens een langslepende (gerechtelijke) procedure.

Nu denk je misschien, maar jij verleent toch juridische diensten? Klopt, maar ook ben ik gecertificeerd Yoga docente en Mindful Walk instructrice. En daar wil ik graag iets mee doen.

Ik zie het als een mooie aanvulling op mijn juridische dienstverlening. Ik kan juridisch advies geven en ondersteuning bieden in een juridisch proces of bij onderhandelingen, maar de stress die mensen langdurig ervaren omdat zij bijvoorbeeld moeten bewijzen dat ze slachtoffer zijn van een strafbaar feit, dat ze ziek en hulpbehoevend zijn en recht hebben op een uitkering of maatwerkvoorziening, of omdat het conflict op de werkvloer uit de hand is gelopen, kan ik helaas niet wegnemen. Daarvoor is meer nodig. Via deze weg wil ik op een meer effectieve manier bijdragen aan meer rust en minder (fysieke en mentale) klachten.

In deze online workshop geef ik je gereedschap mee om op meer ontspannende wijze met de situatie om te kunnen gaan.

Lees hier meer uitgebreid over mijn beweegredenen om ook op deze manier personen met die te maken hebben met conflicten en juridische procedures te ondersteunen.

Het belang van goed ademhalen

De meesten van ons zijn gewend snel en oppervlakkig en kort te ademen, met name wanneer stress wordt ervaren. Een snelle, oppervlakkige ademhaling kan juist een heviger stresservaring geven doordat je onderbewustzijn een seintje geeft dat er gevaar is en je moet vluchten. Door te snel ademen ontstaat een overschot aan zuurstof in het bloed. Als het gehalte aan kooldioxide in verhouding dan te laag is, raakt je lichaam ‘verzuurd’. Dit kan onder andere verwarring, paniek en angsten veroorzaken. Ook slaapproblemen en vermoeidheid kunnen het gevolg zijn, en zelfs hartkwalen kunnen erdoor ontstaan.

Ook als je te veel ademhaalt met je borst, benut je slechts een deel van je longen. Zo haal je niet zo veel zuurstof binnen als je zou kunnen. Door een verminderde zuurstoftoevoer ben je vatbaarder voor (meer) fysieke klachten die niet direct met de medische oorzaak te maken hebben, maar er wel bovenop komen. Het is van belang dat bij de in- en uitademing de hoeveelheid zuurstof en kooldioxide in evenwicht is. Met een diepe en rustige ademhalingsoefening ontstaat er een betere balans van zuurstof en kooldioxide waardoor de bloedwaarde verandert en je zenuwstelsel kalmeert. Het zal je bloeddruk en hartslag doen dalen.

Door een betere ademhaling wordt dus een hele reeks lichamelijke en mentale reacties in werking gezet. Je zal je zoveel meer vitaal voelen als je meer zuurstof binnenkrijgt. Door adem beheerst te sparen, creëer je meer energie.

Je zal:

» meer ontspanning ervaren
» emotioneel en mentaal beter in balans raken
» jouw zelfhelende vermogen laten groeien
» meer zelfvertrouwen krijgen
» een betere concentratie en alertheid ontwikkelen

Bovendien hebben de ademhalingsoefeningen een reinigend effect, het verbetert de vetverbranding (wat weer energie oplevert) en je ontwikkelt juist minder glucose/suikerverbranding tijdens de slaap (zodat je beter kunt rusten). Je algehele immuunsysteem zal verbeteren.

Mindfulness: trainen van bewustzijn

In deze workshop gebruiken we de adem als voorwerp van aandacht waarnaar je kan terugkeren, iedere keer als je merkt dat je geest is afgedwaald naar allerlei zorgen. Je traint in feite ook je bewustzijn.

Mindfulness betekent dat je volledig bewust bent van de huidige ervaring, in het hier en nu en zonder (voor)oordelen. Het heeft tot doel om het leven met al zijn gebreken volledig te beleven. Dus ook de gebreken die je ervaart als gevolg van het conflict/juridische probleem. Je leert de voorgevormde opvatting over jezelf, het probleem en de emoties daarbij, los te laten, wat kan bijdragen aan het acceptatieproces met betrekking tot de hele situatie waarin je verkeert.

Het zal zorgen voor meer innerlijke rust

Wil jij (weer) leren voelen, minder stress ervaren en/of meer ontspanning en energie krijgen? Volg dan bij mij de sessies ademhalingsoefeningen met geleide meditatie gericht op innerlijke stilte.

Je hoeft in deze workshop niet je verhaal te doen. Het conflict/juridische probleem is afwezig. Ik ga je helpen om bewust te worden van jouw lichaam en geest waarbij de focus ligt op ademhaling en beïnvloeding op het doorstromen van de energie in je lichaam. Je gaat je richten op het terugkrijgen van de regie over je gedachtestroom. Uiteindelijk werken de oefeningen door in allerlei andere dagelijkse activiteiten, dus niet alleen aangaande het conflict en/of de juridische kwestie.

Wil jij meedoen?

Aanmelden online workshop

o Individuele sessie: data in overleg
o Kosten per sessie: € 25,- * (tijdelijk voor dit tarief). Zie ook vergoedingsmogelijkheden.
o Duur per sessie: 60 min. **

* Kosten zijn incl. 21% BTW.
** Houd rekening met eventuele uitloop.

Binnenkort wordt er weer een online groepssessie gegeven. Houd deze pagina in de gaten.

Als je wilt mee doen, stuur mij dan een e-mail via info@ojau.nl met de volgende gegevens:
- Je naam
- geboortedatum
- korte motivatie

Let op; als je last hebt van paniek aanvallen, een hoge bloedruk, astma, buikpijn of krampen, of als er andere bijzonderheden zijn, laat het me dan even weten.

Workshops ademhalingsoefeningen en meditatie

» Arbeidsongeschiktheid en stressverlaging
» Burn-out en conflicten op het werk
» Stressverlaging voor slachtoffers
» Adoptieperikelen en terugkeren naar jezelf
» Word Mindful met OJAU